Menyikon Meny
Pil bakåt Tillbaka
Läsfrämjande 1 min läsning

Bokpiñatan firar litteraturen

Vi på BTJ brinner för läsning och vill att alla Sveriges elever ska bli läsande personer. Därför lanserar vi Bokpiñatan! En tävling för alla skolor som vill arbeta mer med läsning och litteratur. Vill du ha möjlighet att vinna böcker till ett värde av 25 000 kronor till din skola? Ta på dig ögonbindeln och klipp till Bokpiñatan!

– Det är många som satsar på läsning i skolan just nu och det vill vi på BTJ verkligen stötta. Vi tycker att litteratur är värt att fira, därför festar vi till det med vår Bokpiñata, säger Annika Ahlgren, som är marknadschef och chef för redaktionen på BTJ.

Just redaktionen på BTJ jobbar med de bokpaket som skolor runt om i Sverige köper för att hålla sina bibliotek aktuella. På redaktionen produceras de recensioner som är kärnan i BTJ-häftet och Inköpsvägledningen, där de som köper in böcker får förhandsinformation om, och en överblick över, vilka böcker som ges ut i Sverige.

– Vinstpaketet värt 25 000 sätter vi ihop på samma sätt som vi sätter ihop alla våra skräddarsydda paket till skolbibliotek. Det anpassas efter skolans elevsammansättning, skolprofil och bibliotekets behov, säger Annika Ahlgren.

Planen är att tävlingen ska hållas två gånger per år och att de som tävlar och vinner ska dela med sig av hur de arbetar med litteratur i skolan.

– Vi får se hur det utvecklar sig, drömmen vore om vi kan få in en massa bra tankar om hur man kan arbeta med läsning och litteratur i skolan och att vi kan sprida dessa till hela Skolsverige, säger Annika Ahlgren.

BTJ – FÖR LITTERATUR, KULTUR OCH LÄRANDE

© 2023, BTJ SVERIGE AB